Hvad er Kranio-Sakral Terapi?

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform til børn og voksne. Der arbejdes med kroppens egne ressourcer med den hensigt, at påvirke kroppen til selv-helbredelse. 

  
I behandlingen arbejdes der med at fjerne spændinger og ubalancer i det Kranio-Sakrale system, som består af kraniets og ansigtets knogler, nakken, rygsøjlen, de store hinder der beskytter hjerne og rygmarv, korsbenet, halebenet samt cerebrospinal-væsken. 
  
Dette gøres for at skabe de bedste ”arbejdsbetingelser” for nervesystemet. Når nervesystemet fungerer optimalt, vil det have en positiv effekt på hele kroppen, herunder også hormon- og immunsystemet. Kranio-Sakral Terapi har derfor både en umiddelbar effekt, hvor væv afspændes og giver afslapning og velvære, men i lige så høj grad en effekt, som først opleves efter et par dage eller uger, når nervesystemet begynder at fungere bedre. 
  
I Kranio-Sakral Terapi arbejdes der med et meget blidt – næsten ikke mærkbart – tryk, som er særdeles effektivt. Denne blide behandling gør det muligt at behandle børn – både de helt små og de lidt større - og særligt sensitive personer, som normalt ikke kan lide berøring. 
  
Behandlingsformen vinder mere og mere frem, da den har vist sig effektiv som ingen andre behandlingsformer. Klienterne oplever således, at symptomer og diagnoser, som ikke har kunnet behandles tilstrækkeligt i det offentlige system, bedres betydeligt eller helt helbredes med Kranio-Sakral Terapi. 
  
Et stort antal børn kommer til verden med traumer, som kan skyldes deres vej gennem fødselskanalen, og det stress de udsættes for under selve fødslen.  
Andre pådrager sig f.eks. faldtraumer senere i livet. Ens for traumerne er, at de kan sætte sig som skævheder eller stramt væv. Dette kan påvirke nervesystemet. Symptomerne kan være uro, kolik, problemer med at spise eller sove.
Andre børn får problemer med tænder og tandstilling, hovedpine eller koncentration og indlæring. 
 
Langt de fleste børn reagerer meget positivt på Kranio-Sakral Terapi og resultaterne er ofte rigtig gode allerede efter ganske få behandlinger. Børn kan behandles som helt nyfødte.

 

Top