Mulligan

Mulligan metoden er opfundet og udviklet af Fysioterapeut Brian Mulligan fra New Zealand. Metoden undervises i Danmark af Fysioterapeut Josef M. Andersen

Mulligan metoden udøves af mange fysioterapeuter i Danmark. Danmark regnes til at være verdensførende i antal af certificerede fysioterapeuter.
Certified Mulligan Practitioner (CMP) er titlen på de fysioterapeuter og kiropraktorer som er certificeret i Danmark.

Metoden er en del af manuel terapiens tilgang til undersøgelse og behandling af gener i bevægeapparatet, dvs. kropsregioner som ryg, nakke, skulder, fod mv., og relaterer sig primært til muskuloskeletal og idrætsfysioterapi specialer. Det som er specielt ved Mulligans metode i forhold til andre metoder er dens øjeblikkelige effekt som man oplever og observerer når metoden er passende til den enkeltes problem. Metoden bruges kun hvis den kan anvendes smertefrit, i sjældne tilfælde må der accepteres noget ømhed som skyldes, at den smertefulde kropsregion er blevet overfølsom for berøring.

Behandling med Mulligan metoden sparer dig ofte for et langvarigt behandlingsforløb og bruges fint i kombination med andre metoder som Mckenzie, øvelsesterapi og andet.

Top