Ca. 45% af alle gravide oplever lænde/bækkensmerter i løbet af deres graviditet. Tidligere gik dette under betegnelsen "bækkenløsning", men denne betegnelse kan hurtigt give en opfattelse af at ens bækken er ved at falde fra hinanden, eller blive skævt. Derfor er gravide tidligere blevet vejledt i at skåne deres "løse led".

Vi ved i dag, at gravide med smerter, ikke har løsere led end kvinder som ikke har smerter, og som samtidig ikke har øget mængde af graviditetshormonet relaxin.

Behandlingen af dine bækken smerter kan være uden/med henvisning. Den første gang vil vi få et indblik i, hvordan dine bækkensmerter påvirker dig. Vi undersøger årsagen, og finder ud af hvilken behandling der kan hjælpe dig. 

Behandling af dine graviditetsrelaterende smerter vil typisk bestå af manuel behandling, hvor formålet er at få løsnet strukturerne omkring dit bækken herunder bl.a. ledbånd og muskulatur.

Der er også muligt at booke en alm. gravidmassage, hvor der vil være mere fokus på velvære og behandling af hele kroppen. Derudover vil du blive vejledt i hvilken aktivitet der er god for dig.

Antallet af behandlinger er afhængig af din problematik/smerter. Nogle oplever effekt efter få behandlinger, mens andre ønsker at få behandlinger helt frem til fødsel.

Efterfødselsbehandling

Efter at have båret dit barn i 9 måneder, skal din krop have tid til at hele efter både graviditet og fødsel. Din krop vil være forandret og nogle af dine graviditetsgener vil måske stadig være der. Dette er helt naturligt, da kroppen har brug for tid til at komme sig. 

Men nogle gange kræver det lidt hjælp og vejledning, til at komme i gang og få brugt kroppen efter fødsel og graviditet.

Under graviditeten vil din krop ændre sig. Kroppen ændre sig rent holdningsmæssigt, og lændesvajet øges grundet den voksende mave. Der kan opstå gener i bækkenet, fordi det under graviditeten bliver skudt fremad. Denne stillingsændring vil give smerter i bækken/lænd, da ballemuskulaturen bliver slap, og vi derfor kommer til at hænge i lænden.

Nogle kan også opleve gener i nakke og skuldre. Man kommer hurtigt til at trække skuldrene fremad, fordi der skal ammes, gives flaske og bæres på barnet.

Når du kommer herpå klinikken til efterfødselsbehandling, vil vi snakke om de gener/symptomer som du oplever. Herefter vil vi undersøge hvor generne stammer fra. Da hele kroppen hænger sammen, vil nogle af gener måske stamme fra et helt andet sted. 

Herefter vil vi kunne vejlede dig til netop den behandling/træning som giver mener for dig.

 

Vi har bl.a. vores efterfødselshold - super mor, som henvender sig netop til dig som ønsker at komme i form efter fødsel og graviditet.

Top