Osteopati

Hvad er osteopati? 

Osteopati er en behandlingsmetode, der fokuserer kroppens samlede struktur og funktion. Det blev grundlagt af lægen Andrew Taylor Still i det 19. århundrede med fokus kroppens evne til at hele sig selv, når den er i balance. Osteopater arbejder ud fra princippet: at kroppen fungerer som en enhed, hvor , psyke og sind er tæt forbundet, og at enhver ubalance kan forårsage smerte og sygdom. 

 

Hvordan virker osteopati? 

Osteopati bygger idéen om, at kroppens struktur og dens funktioner er gensidigt afhængige. Ved at manipulere kroppen en holistisk måde søger osteopater at genskabe balance, forbedre blodgennemstrømningen og lindre spændinger, hvilket i sidste ende kan lindre smerte og spændinger i kroppen. 

En osteopat bruger mange forskellige teknikker for at behandle kroppen, det kan f.eks. være manipulationer, muscle-energi-techniques, organmanipulation, ledmobilisering, lettere KST-teknikker (Kraniosakral terapi), udspænding og behandling af bindevæv også kaldet fascier. 

 

Hvem kan have gavn af osteopati? 

Osteopati kan være gavnligt for en bred vifte af mennesker, både børn, unge og ældre. Nogle af de  problemstillinger som osteopati kan hjælpe med er rygsmerter, migræne, sportsskader, fordøjelsesproblemer og endda stressrelaterede tilstande. Gravide kan også drage fordel af osteopatisk behandling for at lindre smerter og ubehag  forbindelse med graviditeten og efterfølgende. 

 

Forskelle mellem osteopati og fysioterapi 

Ligesom en fysioterapeut vil en osteopat kigge på kroppen som en helhed og se om smerter stammer fra et andet sted i kroppen. Forskellen ligger i selve undersøgelse- og behandlingstilgangen. En osteopat kan for eksempel undersøge om der er sammenhæng mellem organsystemet og smerter i muskler eller led. Dette kan give andre behandlingsresultater end ved fysioterapeutisk behandling. 

 

Behandlinger med osteopati 

Osteopati kan bruges til mange forskellige udfordringer i bevægeapparatet grundet den holistiske tilgang til kroppen. Uanset om det er gener efter diskusprolaps, hold i nakke eller ryg, bækkenproblematikker efter fødsel, piskesmæld, kroniske smerter, overbelastningskader og meget mere.  

Hvis du kommer til en osteopatisk behandling kan du være sikker på at få en grunding gennemgang af hele kroppen, så vi sammen kan finde kilden til dit ubehag og ubalancer i kroppen. Derudover ledes der også efter ubalancer i psyke og sind, så vi sammen kan hjælpe dig og din krop videre og derved kickstarte kroppens selvhelende mekanisme igen. 

 

Om Dana 

Dana er uddannet fysioterapeut i sommeren 2020 og har herefter blandt andet arbejdet på neurologisk sengeafsnit på Viborg Sygehus, inden ansættelsen her på klinikken i marts 2022. 

I september 2021 startede Dana på uddannelsen til osteopat – som er en fireårig efteruddannelse der kan bygges ovenpå fysioterapeutuddannelsen. Uddannelsen forventes afsluttet i sommeren 2025. 

Jeg har valgt at læse osteopati da jeg under uddannelsen til fys stiftede bekendtskab med den osteopatiske tilgang og behandlingsform. Mine medstuderende og jeg havde en patient vi ikke kunne hjælpe, indtil vores underviser (som var osteopatstuderende) gav os en anden vinkel at kigge på problemet – som løste den unge kvindes problem. Der bestemte jeg mig for at det var det jeg ville. 

Jeg syntes det er en god behandlingsform da den kombinerer en masse typer af behandling, herunder både direkte teknikker som f.eks. manipulationer med indirekte teknikker som kranio-sakral-terapi. Derudover indgår der behandlinger af organer og almindelige manuelle teknikker fra fysioterapien. Om man er ung eller ældre, så er der mulighed for tilpasning til den enkelte. 

 

Book GRATIS 15 minutters screening via Online Booking for at finde ud af hvordan Dana kan hjælpe dig

Top